Wydział Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu

Prace statutowe

Wykaz prac naukowo – badawczych finansowanych z dotacji na działalność statutową

  • Analiza zmian fizjologicznych w odpowiedzi na konsumpcje napojów wysokokofeinowych, Katedra Medycyny, praca nr 3502/188/P, kierownik pracy: dr hab. n. med. Leszek Markuszewski, prof. UTH Rad. 
  • Zastosowanie innowacyjnych surowców pochodzenia naturalnego oraz syntetycznego w pielęgnacji i wspomaganiu leczenia schorzeń skóry w różnych stanach klinicznych- Katedra Kosmetologii, praca nr 3501/188/P, kierownik pracy: dr hab. n. med. Leszek Markuszewski, prof. UTH Rad. 
  • Wpływ treningu sensomotorycznego na poprawę czynności lokomocyjnych pacjentów ze zmianami zwyrodnieniowymi stawów kończyn dolnych, praca statutowa numer 3529/188/P, DBUPB/2021/028,  kierownik pracy dr M. Gawinek
  • Analiza predyktorów ryzyka chorób sercowo – naczyniowych wśród populacji studentów kierunków medycznych, praca statutowa numer 3528/188/P, kierownik pracy: dr n. o zdr. Rena Wójcik
  • 3501/188/P „Zastosowanie innowacyjnych surowców pochodzenia naturalnego oraz syntetycznego w pielęgnacji i wspomaganiu leczenia schorzeń skóry w różnych stanach klinicznych” – dr hab. n med. Leszek Markuszewski, prof. UTH Rad 
  • 3528/188/P „Analiza predyktorów ryzyka chorób sercowo – naczyniowych wśród populacji studentów kierunków medycznych” – dr n. o zdr. Rena Wójcik 
  • 3529/188/P „Wpływ treningu sensomotorycznego na poprawę czynności lokomocyjnych pacjentów ze zmianami zwyrodnieniowymi stawów kończyn dolnych” – dr Marian Gawinek 
  • 3548/188/P „Nowe markery prognostyczne u pacjentów z COVID-19” – dr hab. n. med. Ryszard Tomasiuk, prof. UTH Rad 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close